ASIAKASTIEDOTTEET

Islanninhevostalli Ofeigur
y-0774856-4
www.ofeigur.fi
leila.salovaara(at)kolumbus.fi
Leila Salovaara 050-5173898, Mirkka Ahonala 050-5293949

Asiakastiedote – Maksuohjeet -Kevätkausi 2014

Kevätkausi alkaa 2. viikolla 2014 7.1 tiistaina ja loppuu viikolla 20 . Kausi sisältää 19 h. Pääsääntöisesti tunnit ovat omilla paikoillaan myös arkipyhinä, jos muutoksia, niistä tiedotetaan etukäteen hyvissä ajoin. Vakiotunnit sijoittuvat tiistaista lauantaihin, ajoittain myös maanantaisin ja sunnuntaisin. Kausikortti/omahevoskausikortti maksetaan ennakkoon 23.12.-13 mennessä, jonka jälkeen lukujärjestys vahvistetaan.

Vakiotuntipaikan varaavat kausi- ja tuntimaksut maksetaan 23.12.2013 mennessä tilille Oy Ofeigur 147030-223670
Kausikortti on edullisin tapa ratsastaa säännöllisesti.

Kausikortti 19 h/ 550e vakiotuntiratsastajille, omahevoskausikortti 19 h/ 370 e. Jos hevosesi ei ole jostain syystä käyttökunnossa, sovitaan korvaustunneista erikseen. Omahevostunteja voidaan sopia käytettäväksi omaan valmennusohjelmaan ja sen myötä yksityisvalmennuskerroiksi erikseen sovittavalla tavalla. (Kaikki tuntihinnat sisältävät ALV)

Muut maksuvaihtoehdot tuntiratsastajille ovat 5h/170, 10 h/320 e , joka varaa tuntipaikan 5-10 viikoksi, poissaolo ja korvaamissäännöt samat kuin kausikortissa. Irtotunti vakiotunneilla 36 e, joka maksetaan käteisellä tunnin yhteydessä tai ennakkoon tilille. Omalla hevosella irtotunti 25 e (ryhmässä 2-4).

Uusia vaihtoehtoja tunteihin löytyy 5 h/180e sarjoissa kahden hengen ryhmissä, joiden päivämäärät sovitaan erikseen, näiden tuntien mahdolliset poissaolokorvaustunnit ratsastetaan kuitenkin muiden tuntien yhteydessä. Näille jaksoille luomme tavoitteet yhdessä ratsastajien kanssa ja ne sopivat lähinnä nuorille ja aikuisille, enemmän tai vähemmän ratsastaneille, jotka haluavat hyvän startin askellajien maailmaan valmennuksellisesta näkökulmasta. Voimme myös suunnitella tähän sarjaan tietyn hevosen, jolloin valmennuksellinen ote syvenee. Toki pyrimme pitämään parit samantasoisina eli tässä myös oiva ratkaisu kaveruksille.

Tunnit on peruttava edellisen päivän klo 20 mennessä tekstiviestillä, Leilan tai Mirkan numeroon, jotta korvausoikeus tunnille säilyy. Seuraavan päivän tunneista ja poissaoloista tiedämme klo 20 jälkeen, jolloin voimme ottaa tunneille mahdollisia korvaavia ratsastajia tai irtotuntiratsastajia. Korvaustunneista voi toki sopia aiemminkin joidenkin tuntien osalta. Rajoitamme yhden korvaustunnin tarjoamisen kolmeen vaihtoehtoon tallin puolelta, joten pyri sopimaan korvauksista mahdollisimman nopeasti tai voit myös ratsastaa jonkun tunnin myös ennakkoon mahdollisilla vapailla tuntipaikoilla.

Kauden aikana voidaan pitää 1-2 tuntia teoriaa, sekä silloin, jos sääolosuhteet eivät mahdollista turvallista tuntien pitoa. Osa syyskauden tunneista pyritään myös ratsastamassa maastossa. Suosittelemme vakioratsastajille SRL:n jäsenyyttä, sekä SIHY:n jäsenyyttä. SRL jäsenyys sisältää ratsastajan tapaturmavakuutuksen. Jos et ole SRL:n jäsen sinulla tulee olla oma tapaturmavakuutus.

Jos vierailet tallillamme säännöllisesti toivomme, että liityt myös Ratsastusseuraamme, Islanninhevosyhdistyksen Paikalliskerho Brunkaan (ry), joka mahdollistaa jäsenistölleen mukavia tapahtumia ja kursseja tallimme oman toiminnan lisäksi, olet myös Tervetullut toimimaan vapaaehtoistehtävissä Brunkan tapahtumissa.

Muuta tarpeellista tietoa

Kausitunnit on käytettävä ko. kauden aikana, jos haluat keskeyttää kauden, palautetaan käyttämättä jääneet tunnit vain lääkärintodistuksella ja käytetyt tunnit muunnetaan irtotuntihinnoiksi ja näin muodostuva jäännös palautetaan yllämainituin ehdoin.

Usein kysyttyä on myös tuntien kesto, hevosten hoitaminen, varusteet.

Periaatteemme on, että pikkuhiljaa jokainen ratsastaja kykenee varustamaan hevosensa itse, kykenee tarkistamaan sen kaviot, ja osaa satuloida, sekä suitsia hevosen itse. Tähän annetaan AINA opetusta ja ohjausta, sekä tukea oppia ymmärtämään hevosen kieltä. Ratsastus lajina on aina kahden elävän "urheilijan" toimintaa ja olemme vastuussa hevosen hyvinvoinnista, siksi vain satulassa istuminen ei ole sitä mistä tunti koostuu.

Pyrimme kokonaisvaltaiseen toimintaan ja harjoittelemme ajoittain tuntien yhteydessä hevosten taluttamista ja oikeanlaista käsittelyä, loimitusta ym. varaa siis lisäksi aina pieni hetki ennen ja jälkeen tunnin tähän toimintaan. Välillä hevoset ovat jo valmiina ja välillä ne jatkavat seuraavalle tunnille, joten kaikki nämä toimet tapahtuvat tilanteen mukaan.

Hyvä oppiminen tapahtuu rauhassa, rennossa ilmapiirissä, ja jännittyneenä tai pelokkaana on vaikea saada omaa kehonhallintaa käyttöön, kerro siis, jos jokin asia pelottaa sinua. Emme voi poistaa ratsastukseen kuuluvaa hyväksyttyä riskiä, hevosen selästä voi pudota ja tunneilla ratsastaja ei aina voi itse päättää millä hevosella ratsastaa, mutta keskustele rohkeasti tuntemuksistasi opettajan kanssa, koitamme löytää yhdessä sopivia ratkaisuja juuri sinulle.

Kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää ? muistathan, että Tallin henkilökunta tietää ja tuntee hevosensa sekä on ammattitaitoista, jolloin he päättävät mikä asia on turvallista ja järkevää toteuttaa.

Ratsastajan varusteet tulee olla säänmukaiset, talvella lämmin talvijalkine villasukin, kuminen kylmä tiukka ratsastussaapas ei tee ratsastuksesta talvella kovin mukavaa. Toppahousut, jos eivät ole mahdottoman liukkaat sopivat vallan mainiosti talvikeleihin. Kesällä sadesäällä kannattaa olla myös hyvät sadevaatteet; takki ja housut, sadeviitat eivät ole koskaan hevosten kanssa hyvä vaihtoehto, samoin sateenvarjot tallilla saattavat aiheuttaa hevosissa pelon aiheita, joten tämä on hyvä myös huomioida. Tallilta löytyy turvakypäriä, mutta jos tiedät jatkavasi ainakin jonkin aikaa, suosittelemme oman kypärän hankintaa, älä kuitenkaan osta käytettyä kypärää tuntemattomilta ja vanhempien lapsuuden kypärät kannattaa vain ripustaa seinälle "muinaismuistoina" ?